Massage Alvesta

HOT-STONE MASSAGE

Detta är en fantastisk spabehandling som ger en känsla av totalt kroppsligt välbefinnande. Det är en behandling som kombineras av varma lavastenar och väldoftande aromaoljor. Massören använder de varma stenarna i sina händer under behandlingen så att stenarnas värmande effekt förstärker och fördjupar massagens förmåga att reducera spänningar och minska stress, vilket gör att man kan bli av med muskelspänningar eller muskelvärk på ett mer avslappnande och behagligt sätt.


Hot-Stone massagen ökar även blod- och lymfcirkulationen, stimulerar cellförnyelsen och lindrar muskelvärk. Syretillförseln till musklerna ökar och den ökade blodcirkulationen hjälper också till att transportera bort toxiner (gifter) och avfallsprodukter från musklerna.


Behandlingen har en lugnande och stressreducerande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi. Efter behandlingen kommer Du känna Dig uppmjukad, varm och avstressad.


Om Du är gravid, har hjärtproblem eller svårinställd diabetes rekommenderar jag Dig att välja någon av våra andra behandlingar.


OBS! Hund finns i lokalen behandlingen

Priser

30 min     450 kr - ryggmassage

45 min     595 kr - rygg- & fotmassage

60 min     750 kr - helkropp

75 min     900 kr - helkropp De Luxe

Massage Tingsryd

ANTISTRESS MED CURA TÄCKE

Denna behandling är till för Dig som upplever stress och behöver komma till ro. Du får en mjuk och avslappnande massage av stressrelaterade muskler såsom axlar, nacke, ansikte och skalp, behandlingen avslutas med en härlig fotmassage. Under behandlingen kommer Du ha ett Cura täcke på Dig, vilket är ett tyngdtäcke. Tyngdtäckets omslutande och massageliknande effekt frisätter kroppens egna må-bra-hormon som får Dig av komma ner i varv snabbare, verkar avslappnande och rogivande.


Cura täckets positiva effekter gynnar alla och har visat positiva resultat på bland annat psykisk ohälsa, barn och vuxna med ADHD, ångest och oro relaterande diagnoser.


Denna behandling är också väldigt bra för Dig med spänningshuvudvärk/ migrän.


OBS! Hund finns i lokalen behandlingen

Priser

30 min     450 kr

45 min     595 kr

60 min     750 kr 

Massage Lessebo

KLASSISK MASSAGE

En härlig behandling där vi går igenom hela kroppen, inklusive händer och fötter. En djupare och mer ingående samt behandlande massage där bland annat lindriga muskelspänningar kan behandlas. Med klassisk massage kan man förebygga och motverka spänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid ett senare tillfälle. Regelbunden massage motverkar trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar den till att Du känner Dig lugnare, mjukare och mer rörlig.


Fördelarna med massage är att det minskar produktionen av stresshormon (kortisol och noradrenalin) och ökar halterna av må-bra hormon (dopamin, serotonin och oxytocin) som i sin tur leder till flera positiva hälsoeffekter som tex;


• Minskad stress och smärta

• Sömnen förbättras

• Sänkt blodtryck

• Stärker ditt immunförsvar

• Minskad ångest och depression


OBS! Hund finns i lokalen behandlingen


Priser

30 min     450 kr

45 min     595 kr

60 min     750 kr

Massage Vislanda

AVSLAPPNINGS- MASSAGE

Lugn och mjuk behandling för hela kroppen inklusive händer och fötter. Massagen utförs med lätta tryck och med långsamma rörelser för en total avslappning. Detta är en passande behandling för Dig som känner Dig stressad och har mycket spänningar i kroppen. Massagen ökar utsöndring av “lugn och ro” hormon, vilket hjälper Dig att slappna av och ger Dig återhämtning. Den även lindra och minska depression, ångest och smärta.


Uppmjukningen av muskulaturen och den ökade blodcirkulationen som behandlingen medför bidrar till en bättre sömn. En perfekt behandling för Dig som önskar att komma ner i varv och få ökad sinnesro samt förebygga stress och spänningar i kroppen.


OBS! Hund finns i lokalen behandlingen


Priser

30 min     450 kr

45 min     595 kr

60 min     750 kr 

Massage Lammhult

REGNDROPPS TEKNIK/ MASSAGE

Regndroppsmassage är en fantastisk form av medicinsk aromaterapi. En djupavslappnande, väldoftande och rogivande behandling som är mycket effektiv genom kraften i de eteriska oljorna dvs. läkande örter och växter. Behandlingen stimulerar kroppens egna nervimpulser till hjärnan och ger ökad nervbalansering. Den stärker immunförsvaret & hormonbalansen, hjälper dig att slappna av i muskler och leder samt bekämpar bl.a. virus, bakterier och inflammationer.

 

Eftersom de eteriska oljorna även påverkar känslocentrum (limbiska systemet) i hjärnan via doft sinnet, är behandlingen också välgörande för att avhjälpa stress, oro och för att åstadkomma känslomässig läkning. Behandlingen ökar kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna och syftar till att uppnå balans i kropp och själ samt stärker matsmältningen och andningssystemet.

 

Regndroppsmassage/teknik är en kombination av lätt beröring och olika terapeutiska massagetekniker. Oljorna masseras in på fötternas reflexologiska zoner med Vita Flex tekniken så att de drivs in i kroppen för att jobba på djupet. På ryggen droppas oljorna 15cm från ryggraden och stryks ut med fjäderlätta rörelser över ryggraden och masseras mjukt in längs med ryggraden med olika terapeutiska tekniker. Behandlingen avslutas med en värmeinpackning med varma handdukar som stärker & ökar effekten av oljorna.

 

Oljorna arbetar effektivt i din kropp upp till 24 timmar efter behandling så det rekommenderas att man inte duschar direkt efter. De fortsätter sedan att arbeta i kroppen 5–7 dagar efter behandlingen.

 

De eteriska oljorna är av allra högsta terapeutiska kvalitet som varsamt har framställts för att bevara läkeväxternas naturligt verksamma beståndsdelar. Oljorna är från Young Living och är helt ekologiska.

 

Vad är regndroppsmassagen bra för?


 • Stärker immunförsvaret & hormonbalansen
 • Lindrar ryggbesvär
 • Minskar smärta & inflammation
 • Lindrar värk i leder, nacke & axlar  
 • Ökar cirkulationen i kroppen
 • Minskar stress
 • Ger stärkt välbefinnande & avslappning
 • Ger ökad energi
 • Ökar kroppens självläkningsprocess


Om du är gravid bör du först rådgöra med läkare om det går bra för dig att få behandling med eteriska oljor.


OBS! Hund finns i lokalen behandlingen


Priser

Fötter 30-45 min    595 kr

Rygg & fötter  60-75 min    800 kr

FOTMASSAGE

Unna dina fötter en välgörande fotmassage för våra fötter har det inte lätt. De får ta emot belastningen av hela vår kroppsvikt för varje steg vi tar. De är vanligtvis instängda i skor och strumpor hela dagarna. Fötterna är dessutom den del av kroppen som sitter längst från hjärtat och får inte samma cirkulation som resten av kroppen. Anledningen till att fotmassage ger ett sånt stort välbehag är att det sitter tusentals nervtrådar i fotsulorna. De nervtrådarna har förbindelser med andra delar av kroppen, så du upplever fotmassagen i hela dig. En fotmassage har många positiva & hälsofrämjande effekter som tex:


 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Hjälper mot smärta och spänningshuvudvärk
 • Motverkar stress
 • Sänker ditt blodtryck
 • Verksamt mot ångest och depression
 • Hjälper mot PMS
 • Bra mot svullad under graviditeten
 • Förbättrar din sömn


OBS! Hund finns i lokalen behandlingen


Priser

Fötter 30 min    450 kr

Lycke Friskvårds mottagning ligger i Växjö i ICON huset men vi välkomnar självklart även er i närliggande städer och orter, såsom Tingsryd, Alvesta, Lessebo, Vislanda och Lammhult med flera. Varmt välkommen att boka din behandling hos oss så ska vi ta väl hand om dig och din kropp!

STRESSCOACH

Behandlingar mot stress i Växjö


När livet känns övermäktigt, när man har flera bollar i luften och när både pressen och stressen ökar kan man uppleva sig själv som lite vilsen. Man tappar livsglädjen, kroppen hinner inte återhämta sig, många personer kan uppleva yrsel, minnesluckor, hjärtklappning, trötthet, sömnsvårigheter och andra kroppsliga biverkningar på negativ stress som är skadliga för oss och våra kroppar.

 

Som stresscoach jobbar jag och utbildade besökshunden Sigge med att förhindra, förebygga och lindra negativ stress. Vi ger dig stöd, råd och coachning i frågor som handlar om stress. Som din stresscoach har vi kunskap och verktyg om hur vi tillsammans ska finna lösningen för att du skall må bättre, återfå din balans i livet och samtidigt få en ökad livskvalitet.


Vi utgår alltid från ditt nuläge och utifrån det skapar vi personliga stresshanteringsverktyg som du kan använda där du befinner dig just nu för att jobba mot dina framtida mål. I behandlingen använder vi både mental träning, mindfulness och coachning för att uppnå positiva resultat.

 

Hos mig är det ditt välmående och din hälsa som står i fokus och som är högsta prioritet för mig.


En unik och positiv fördel med att välja Lycke Friskvård är att utbildade besökshunden Sigge kommer närvara vid stresscoachningstillfället.


Djurs närhet har flera positiva & hälsofrämjande effekter på oss människor. Det minskar bland annat produktionen av stresshormon, ökar halterna av må-bra hormon dopamin, serotonin och oxytocin, som i sin tur leder till positiva hälsoeffekter såsom:

 

•  Minskad ångest och depression       •  Minskad stress och smärta       •  Sömnen förbättras       •  Sänkt blodtryck       •  Stärker ditt immunförsvar

 

Inom kort kommer du kunna boka stresscoachning via BokaDirekt

OBS! Hund finns i lokal under stresscoachningen!

Din hälsa & Ditt välbefinnande står i fokus!


Lycke Friskvård inriktar in sig på hälsofrämjande tjänster inom friskvård för mindre stress och en ökad livskvalitet.


Välkommen!

Kontakt

ICON

Storgatan 82A

352 46 Växjö


Copyright © All Rights Reserved